Párizsis lencsesaláta

Ahogyan nincs karácsony Kevin nélkül, úgy nincs szilveszter lencse nélkül. Én most egy nagyon egyszerű, de nagyszerű lencsesaláta receptet hoztam nektek, ami köretként vagy friss baguettel főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók 3 személyre:

10 dkg lencse (én beluga lencsét használtam)
15 dkg marhapárizsi
0,5 közepes lilahagyma
5 dkg savanyú csemegeuborka
1 tk mustár
10 dkg light majonéz
10 dkg tejföl
1 evőkanál eritritol vagy cukor
só, bors

A lencsét válogassuk át, áztassuk be a saláta elkészítése előtti este, majd másnap sós vízben főzzük készre. Amennyiben beluga lencsét használunk, úgy az áztatás kihagyható, mivel fél óra alatt készre főnek a szemek. Hideg vízzel mossuk át az elkészült lencsét, hogy a saját hőjétől már nem főjön tovább.

Keverjük ki  a tejfölt, a majonézt és a mustárt az eritritollal vagy cukorral egy tálban, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután kockázzuk fel a hagymát, az uborkát, a párizsit, majd dobjuk a majonézes öntetünkbe és alaposan keverjük össze. Már csak a lencsét kell összeházasítanunk ezzel a keverékkel, és el is készült a párizsis lencsesalátánk. Igazán gyors, de annál finomabb kaja. A házibuliban enyhe hagymás leheletet és hangos nyammogást válthatunk ki ezzel az étellel a kedves vendégekből.

parizsis_lencsesalata_oldalt2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s