Hazudós Naruto Ramen

Emlékeztek még a méltán híres Naruto animesorozatra, ugye? Gyerekkoromban minden délután rátapadtam a képernyőre és vártam azt a pillanatot, amikor a főhős beül a levesezőbe és betolja a napi ramenjét. (Jó, igazából nem csak gyerekkoromban, még pár éve is nagy kedvencem volt ez a mese. 🙂 ) Mindig elképzeltem, hogy milyen lehet az íze. Még rajzoltan is olyan jól nézett ki, hogy megindult a nyáltermelésem. Csak hogy mindenkinek meglegyen, itt egy kis videó:

Felnőtt fejjel, semmilyen utánajárással kezdtem el gyártani a saját kis levesverziómat, amiből a végén kinőtte magát ez a hazudós ramen recept. Legfőképpen azért hívom hazudós ramennek, mert egy japán tésztaleves fűszerei között nyilvánvalóan nem szerepelhetne kínai ötfűszer keverék. Viszont nekünk és azóta már több nálunk megforduló barátnak nagyon bejött, úgyhogy megtartjuk. 🙂

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 l marhahúsleves alap
0,5 közepes fej lilahagyma
1 sárgarépa
1 doboz mungóbabcsíra
1 csomag soba tészta
2 szem fokhagyma
2 szál újhagyma
2 tojás
8 db surimi rudacska
45 dkg csontozott sertéskaraj
só, bors
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt chili
1 púpos teáskanál kínai ötfűszer
chilikarika
3 evőkanál szójaszósz
0,5 lime leve
olivaolaj
1 evőkanál vaj

Kezdjük a hússal: fontos, hogy a karajt egyben vegyük és nem szeletekben. A 45 dekás karajt tisztítás után két szép izmos “szeletre” vágjuk és félretesszük pihenni a konyhapultra.

A marhahúsleves… Vagy van otthon, vagy ismét a kocka után nyúlunk. Ez van, néha a szükség törvényt bont. Viszont sokkal de sokkal finomabb lesz a ramenünk, ha házi levesből készítjük. Nyugi, én is gyakran maradok a gyorsabb változatnál ;).

Pucoljuk meg a sárgarépát, majd egy burgonyahámozóval vágjunk belőle vékony csíkokat. Egy gerezd fokhagymát és az újhagymát szeleteljük fel. A surimiket vágjuk ketté, majd hosszában is felezzük el. Ezeket félre is rakhatjuk. Közben főzzünk meg négy hatperces tojást és pucoljuk meg.

A lilahagymát és a másik gerezd fokhagymát  felkockázzuk, majd kevés olivaolajon megfonnyasztjuk. Rászórunk egy púpos evőkanál kínai ötfűszert, egy késhegynyi gyömbért és chilit ízlés szerint. Megkeverjük és már fel is önthetjük a húslevessel. Ezután adagoljuk bele a szójaszószt, nyomjuk bele fél lime levét, majd hagyjuk összeforrni a felturbózott húslevesünket.

Amíg felforr, foglalkozzunk a hússal. Töröljük szárazra, őröljünk rá friss borsot, sózzuk. Közben hevítsünk fel egy serpenyőt kevés olivaolajjal. Amikor már forró, dobjuk bele a húst. Süssük négy percig úgy, hogy percenként fordítsuk a másik oldalára. A második percnél mehet a serpenyőbe a vaj. A negyedik perc elteltével egy kicsit forgassuk meg a husi oldalát is a serpenyőben és már mehet is pihenni egy tényérra. Ha igazán profik vagyunk, akkor egy kevés vajat ilyenkor még teszünk a tetejére, hogy minél szaftosabb legyen a hús.

Tegyünk fel forrni sós vizet a tésztának. Amikor forr, dobjuk bele a tészát. Itt jön pár trükk. Ne kevergesd, és semmiképpen ne főzd annyi ideig, mint amit a csomagoláson találsz. Általában 5 percesek ezek a sobák, de 3,5 perc bőven elég nekik.
Ebben a pár percben szeleteljük fel a húst. Ne ijedjünk meg, nyers lesz a közepe, de pont ez a célunk. A forró leves szépen megfőzi majd a tálkánkban.
Ezután leszűrjük a sobát és NEM öblítjuk le hideg vízzel! Közben a levesünk is szépen gyöngyözik. Hagyjuk is így amíg elkészülünk minden mással, de itt már gyorsnak kell lennünk, nehogy összeragadjon a tészta.

Vegyünk elő négy nagy leveses tálkát, amibe kiporciózzuk a rameneket. Alulra mehet egy jó marék mungóbabcsíra és sárgarépa csík. Erre jön a tészta, majd a surimi, a hús, az újhagyma, még egy kevés sárgarépa és csíra, majd megszórjuk egy kevés chilikarikával. Ezután öntsük fel a forró levessel, hogy éppen ellepjen mindent és helyezzük bele a kettévágott tojásokat. Még az is lehet, hogy pont úgy jártok mint én, és teljesen véletlenül ilyen mosolygós arcokat varázsoltok a tálakból. De ha a tálak nem is mosolyognak, az asztal mellett ülő arcok biztosan fognak, miközben elnyammogják a hamis rameneteket.

ramen2ramen1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s