Nassolni lehet egészségesen is. Például itt van ez az ízes, krémes tonhalcsoda. Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
1 doboz 160g-os tonhal sós lében (én DESPAR-ost használtam)
1 csomag teljes kiőrlésű tortilla lap
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
1 púpos evőkanál light majonéz
1 teáskanál mustár
1 kis lilahagyma fele
2 lime leve
só, bors
A turmixgépbe dobjuk bele a halat, a majonézt, a mustárt, sót, borsot, a hagyma felét és a petrezselyem nagy részét. Pépesítsük, majd kóstolás után még sózzuk, borsozzuk, nyomjuk bele fél lime levét és pörgessünk még rajta egyet. Ezután keverjük bele a maradék hagymát, amitől kap némi extra színt és roppanósságot a tonhalkrémünk. Ezzel készen is vagyunk.
Na de mégis mivel fogyasszuk? A tortillachipsre egy egészségesebb alternatíva a sütőben sütött teljes kiőrlésű tortilla. Én valahogy így készítem: a tortillalapokból kis háromszögeket vágok és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom őket. Másfél lime levét összevegyítem egy evőkanál olivaolajjal, majd ezzel a keverékkel megkenem a háromszögeket és nagyszemű sót őrlök rájuk. Ezután már mehetnek is be a sütőbe 200 fokra 5-10 percre. Időnként nézegessük és amikor jónak ítéljük, vegyük ki. Klassz kis tonhalas-mártogatós megoldás egy filmnézős estére. Csak aztán nehogy a nyammogástól ne halljátok a filmet. 🙂