Mosogató szörny, avagy Niki főzős napja

Tegye fel a kezét, aki szeret mosogatni! Na, na, na? Nem látom a kezeket. Nem is értem miért…

Nem titok, szeretem visszanézni a régebbi bejegyzéseimet. Mondjuk olyan sokat nem kell nézegetnem, hiszen még csak kb. két hete indult a Nyammer. Ahogy növesztem ki magamból a kajafotózás felülmúlhatatlanul professzionális (hahaha) tehetségét, úgy születnek egyre jobb fotók. Az egyre jobb fotók, egyre jobb érzést keltenek bennem viszont egy kicsit talán félrevezetőek. Na nem arra gondolok, hogy valójában nem lettek olyan szépek vagy netán finomak a kreálmányok. Nem erről van szó. Inkább arról, ami nem látszik a képeken: a sok-sok mosatlan edény…

Bizony be kell vallanom: mikor főzök, nálam is teremnek elő a semmiből (esküszümneméntehetekróla, légyszimosogassaelvalakimás) a mosatlan edények. Sőt, amikor 4-5 receptet főzők végig egy nap alatt, akkor egészen agresszív mosogató szörnnyé tudok válni a nap végére. Ilyen volt ez a vasárnap is, megspékelve némi duguláselhárítással.

Na de tekintsünk vissza a vasárnapi receptkreálós napomra. Minden percét élveztem, komolyan mondom. Mondjuk amikor harmadszor mosogattam el, akkor azt a részét már annyira nem. A negyedik mosogatásnál már annyira elveszettnek éreztem magam, hogy véletlenül a maradék olvasztott vajat és a tojást a lefolyóba öntöttem. Persze mindezt még a mosogatás legelején.  Képzelj magad elé egy teli mosogatót, de egy olyan igazán púposra rakottat. Én ott simán megtaláltam a maradék vaj útját, hogy egészen biztosan a lefolyó csövébe juttathassam.

Ezután minden lélekjelenlétemet összeszedve megnyitottam a csapot, amiből a jéghideg után szép folyamatosan köszönt elő a gőzölgő forró víz. El is kezdtem pusztítani a szennyes edényeket, csak hát arra lettem figyelmes mindeközben, hogy a mosogatóban megfigyelhető vízszint egyre magasabb. Na mondom, fantasztikus, megint benyomtam véletlenül a dugót. Semmi gond, megoldom. Ajjajj, mégsem… Ez nem a dugó miatt van. Nem tudom ti hogy képzelitek egy dugulás ideális időpontját, de én semmiképpen nem akkora időzíteném, amikor teljesen telepakoltam előtte a mosogatót. Sebaj, kipakolunk, beleöntjük az antidugulás trutyit. Én komolyan nem értem, hogyan gondolhattam, hogy ez majd megoldja.

Egy darabig sajnáltam magam, majd eszembe jutott hogy nincs itthon pumpa. Tehát ez sem fogja megoldani a dugulást. Jó, akkor szedjük szét a lefolyót. Ebben a pillanatban libbent ki frissen tusolva, borotválkozva, illatozva az én kedves férjem a fürdőszobából. Néztem rá méricskélően, míg meg nem kérdezte, hogy mi a gond. Elmeséltem az elmúlt fél óra történéseit, majd nagy bociszemekkel néztem rá, hogy mentse meg szíve hölgyét. Szerencsére megadta magát és belevetette magát a a feladat sűrűjébe.

tumblr_inline_ob42mlx4ft1qfby73_540Kipakoltunk a mosogató alól és Viktor felvette az autószerelő pózt.Ez azért jó, mert ahhoz hogy hozzáférj a csőhöz, mindenképpen közel fog kerülni hozzá az arcod is. Akinek nincs meg, valahogy így néz ki:

Előre is elnézést kérek minden szakitól, de én minden alkatrészt csak csőnek hívok. Tudom, hogy van szifon meg leeresztő meg ilyenek, de ezek nekem nem sokat mondanak. Körülbelül úgy tudnám leírni magam minden ilyen jellegű témával kapcsolatban, mint a problémás kuncsaft ebben a videóban:

Kicsit mén, aztán föttög… Értitek? 🙂

Odakészítettük a vödröt, majd jött a széttekerés. Amint szétváltak a csövek, hatalmas lendülettel, fröcsögve zubogott le a zsíros, kajamaradékos víz a lefolyóban addig sunyin megbújó mindenféle melléktermékkel együtt, egy csöppet beterítette Viktort is… Persze ő ezt teljes nyugalommal konstatálta és még akkor sem szólt egy rossz szót sem, amikor lebüdösöztem. A szétszerelés utáni ellenőrzéskor egy hatalmas megdermedt vajdugót találtunk, amit pár perc erőlködés után eltávolítottunk. Az összeszerelés és némi fertőtlenítés után már szabad volt újra a pálya a mosogatáshoz. Viktor pedig csendben, földöntúli nyugalomban elment tusolni másodszor is, miközben rosszaló pillantást vetett a sarokban még bedobozolt állapotban lévő bontatlan mosogatógépre, amit még hónapokig nem fogunk tudni használni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s