Hawaii muffin

Szilveszterkor Kati barátnőmékhez mentünk vendégségbe és gondoltam illene vinni valami házi nassolnivalót. Ekkor ugrott be a muffin. Nem igazán vagyok édesszájú, így ha muffinra kerül a sor, akkor én  abból is a sós változatot részesítem előnyben.  Így esett a választás a hawaii változatra, ami szerintem igazán király kaja.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

25 dkg liszt
2,5 teáskanál sütőpor
10 dkg csirkemellsonka
0,5 teáskanál só
ízlés szerint fehérbors
15 dkg apróra vágott ananász
0,6 dl olivaolaj
300 g kefír vagy natur joghurt
1 tojás
1 bögre reszelt trappista sajt

A lisztet szitáljuk egy edénybe majd keverjük össze a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban kutyuljuk össze a nedves hozzávalókat és végül a két tál tartalmából varázsoljunk sima tésztát. Adagoljuk vajjal kikent vagy szilikonos muffin formákba (a sajt miatt a papír kapszliba eléggé beleragadna), szórjunk sajtot a tetejére, majd rakjuk a 200 fokra előmelegített sütőbe légkeverésen 20-25 percre.

Bár tudom, hogy nehéz, de azért ha kész, hagyjuk a formában kihülni. De legalább addig várjunk amíg langyos lesz, azután pedig az egész család nyammogva fogyaszthatja. Nálunk a fotózást is nehezen élte túl… Percről percre titokzatosan felszívódtak a sós sütemények. Úgyhogy a muffin sütő nem látható része nem hiába nem látható. 🙂 Illetve ezúton is szeretnék esedezni Kati és Zoli bocsánatáért, amiért ezek a sós sütemények sosem értek oda hozzájuk. 🙂

muffin_2_5

muffin5

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s