Pásztortarhonya és Fanni

Nagyon régen készítettem már pásztortarhonyát, de gondoltam felhasználom a szokásos keddi főzős esténket, hogy megmutathassam nektek ezt a nagyon leegyszerűsített receptet. Azt hiszem még nem is meséltem nektek erről a keddi főzős szokásról. Na de majd most!

4-5 éve megleptük egy barátunkat Ádámot egy főzőtanfolyammal. No de nem ilyen befizetünk aztán menj Isten hírével típusú, hanem egy igazi otthoni tanfolyással. Megírtuk a 10 receptből álló könyvet, amit 10 kedden keresztül közösen végigfőztünk. Mi voltunk a kukták Viktorral, Ádám pedig a szakács. Aztán valahogy ez a keddi főzés szokássá vált és azóta is minden kedden összegyűlünk. Csak annyi változott, hogy azóta valamiért mindig én főzök a srácok pedig besegítenek. Nem is értem miért alakult így, lehet hogy változtatnunk kéne ezen 😀

Ahogy teltek az évek csapatunk száma négyre duzzadt. Ádám egyszer csak elhozta közénk Fannit. Fanni gyönyörű és nagyon okos. Mindig nagyra nyíló szemmel figyeljük, ahogy kecsesen belibben a lakásba, körbenéz és egyből felfedezésbe kezd, hogy ma vajon mit készítünk. Ezek után úrihölgy módjára helyet foglal és csak nézi, ahogy mi dolgozunk. No persze a végeredményért mindig sorbaáll. Azt hiszem Viktort, a kedves férjemet jobban kedveli mint engem. Mindig incselkedik vele, sokat bolondoznak együtt. De persze én ezt nem bánom, de mindjárt meg is értitek, hogy miért…

pasztortarhonya_3

Ő itt Fanni, Ádám hű barátja. 🙂 Menhelyi kutya és egy angyal. Olyan szép, hogy gyakran megkérdezik Ádámot, hogy milyen fajta. Persze erre is van már begyakorolt válasz: egyiptomi ásókutya. Sőt még azt is hozzá szokta tenni, hogy Fanni az egyetlen élő példány. 🙂 Múlt kedden több hét kihagyás után végre újra itt volt velünk és lelkileg támogatott minket hogy összedobjuk ezt a gyors pásztortarhonyát. Meg persze lelkesen pózolt és várta hogy végre ő is szerepelhessen egy képen.

Hozzávalók 6 főre:

20 dkg parasztkolbász (én csípőset használtam)
250g kockázott bacon
70 dkg krumpli
1 bögre tarhonya
1 közepes fej vöröshagyma
90 g gulyáskrém
80 g pirosarany (ebből is csípőset választottam)
bors

Karikázzuk fel a kolbászt, majd a karikákat vágjuk négybe. A  bacon és a kolbász mehetnek bele egy nagyobb edénybe és kezdhetjük is pirítani. Amikor engednek némi zsírt, akkor dobjuk az edénybe a kockázott hagymát. Mikor a hagyma üveges lesz, akkor a öntsük rá a tarhonyát és sűrű kevergetés mellett enyhén pirítsuk meg a tésztánkat.

Ezután keverjük bele a pirosaranyat, a gulyáskrémet és a felkockázott krumplit, szórjunk rá kevés borsot, majd öntsük fel 3,5 bögre vízzel. Innentől alacsony hőfokon szabad csak főzni és gyakran kevergessük meg, nehogy leégjen az alja. Ha már majdnem elfőtte a levét, akkor kóstoljuk meg a krumplit és a tésztát is. Ha még kemények, akkor kínájuk meg még vízzel. Szerintem a pásztortarhonya akkor jó ha jó szaftos, ezért semmiképpen ne várjuk meg, hogy pergős legyen az étel. Inkább adjunk hozzá egy kis vizet plusszban, hogy krémes legyen a végeredmény.

Ez egy nagyon egyszerű recept, úgyhogy évente 1-2 alkalommal előkerül nálunk is. Általában olyankor, amikor valami nagyon csípősre vágyunk és én éppen nem diétázom. 😀

Ja és fogadjatok örökbe kutyát. Nézzétek Fanni is mekkora főnyeremény. Kicsit félős, de egy szeretetgombóc, okos, szelíd és nem tudom elégszer elmondani hogy milyen gyönyörű. Ja és simán megtanulta a szobatisztaságot pár nap alatt. Igaz előtte egyszer telibekakálta az irodában az UTP kábeleket, de ki emlékszik már erre…

pasztortarhonya_1pasztortarhonya_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s