Guacamole, az avokádókrémek királya

Már lassan 3 év eltelt az esküvőnk óta, ahol képzeljétek olyan szerencsések voltunk, hogy a fotósunk egyben nagyon jó barátunk is volt. Úgy kezdődött a kapcsolatunk, hogy megláttam egy kedves pár (Hello Sziszó! 🙂 ) esküvői fotóit, amibe egyből beleszerettem. Már akkor tudtam, hogy én bizony azt a fotóst szeretném majd az esküvőmre, amikor még menyasszony sem voltam. Szerencsére amikor eljött az ide, nem is volt kérdés, hogy megkeressük Melit. Miután átmentünk nála az ismerkedős pofavizit vizsgán és a jóarc mérő elég magas számot mutatott nálunk, akkor kölcsönös rábólintás után már meg is egyeztünk, hogy a nagy napot mi bizony együtt fogjuk tölteni. Olyan volt, mint egy eljegyzés előtti násztánc, ahol az esküvő gyakorlatilag a nagy napon hármunk szertartása lesz. 😀

Ezután jön a készülődés időszaka, amikor valamilyen furcsa késztetést éreztem, hogy kapcsolatban maradjak az újdonsült fotósunkkal. Mire eljutottunk a nagy napig, valami megmagyarázhatatlan kötődés alakult ki köztünk, barátok lettünk. Olyannyira, hogy az esküvőnkön azt kérte, hogy a bőröndünkben vigyük már el magunkkal a nászútunkra, melynek az egyik uticélja Miami majd Mexikó volt. Az az igazság, hogy szerintem nem volt tisztában a kérése súlyával… Hogy miért is mondom ezt, azt meglátjátok a következő videóban.

Kinyomtattunk pár képet Meliről és mindenféle helyeken lefotóztuk, ahol eszünkbe jutott. A kedvenceim az egyik parti étterem mellett zenélő helyi emberkék voltak, akik széles mosollyal pózoltak Melivel. Nagyon érdekelt volna, hogy mennyire néztek idiótának, de hát nem baj, megérte. Egyébként ez az az étterem, ahol életem legjobb guacamoleját ettem, amit azóta is próbálok megközelíteni ízben és állagban. Nem mondom, hogy teljesen sikerült, de igazán jót sikerült alkotni.

Hozzávalók:

3 érett avokádó
1 lime leve
1 kis lilahagyma fele
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kis marék friss aprított korianderzöld
késhegynyi bors
1 kávéskanál só

Az avokádót kettévágjuk, kimagozzuk, és egy tálba kanalazzuk a belsejét. Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát, és az is mehet az edénybe. Fontos, hogy ne használjunk fokhagymanyomót. Ezután egy villával szétnyomkodjuk az avokádót – tehát véletlenül sem támadjuk meg botmixerrel – majd belenyomjuk a lime levét, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a frissen aprított korianderlevelet. 10 perc alatt összeérnek az ízek és nyammoghatjuk is. Lehet, hogy ez az eddigi legrövidebb és legegyszerűbb receptem? 😀

guacamole_2guacamole_1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s