Banánkenyér

Szerintem a banánkenyérbe kerülés a legjobb dolog, ami egy már barnulóban lévő banánnal történhet. Gyakorlatilag 5 perc alatt összekeverhető a tészta és bejuttatható a sütőbe, aztán pedig már csak türelmesen kell várnunk, hogy elkészüljön az omlósan banános tésztánk. Sokféle receptet kipróbáltam már és ez jött be eddig a legjobban, ráadásul még egészséges is.

Hozzávalók:

4 banán
2 tojás
1/2 pohár tejföl vagy görög joghurt
1/3 pohár méz
1 tk vaníliaaroma vagy 1 vaníliáscukor vagy 1 vaníliarúd kikapart közepe
1.5 pohár teljeskiőrlésű liszt
0.5 sütőpor
1 ek kakaó
2 marék aszalt meggy
1 marék dió
1 marék törökmogyoró
1 tk vaj

Három banánt egy edényben szétnyomkodunk, majd összekeverjük a tojással, a tejföllel, a vaníliával és a mézzel. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, beleszórjuk a meggyet és alaposan összekeverjük. A diót és a mogyorót összetörjük, majd száraz serpenyőben megpirítjuk és hozzáadjuk a tésztához. Egy kenyérforma sütőt kikenünk vajjal, kilisztezzük és beleöntjük a tészta 2/3-át. A maradékba beleszórunk egy evőkanál kakaót, kikeverjük, majd ez is mehet a kenyérsütőformába. A maradék egy banánt megpucoljuk, félbevágjuk és ráhelyezzük a tészta tetejére. 175 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Még melegen öntsük ki a sütőformából és helyezzük rácsra. Már langyosan is nyammogható, nem kell keserves kínok között megvárni, hogy végre kihűljön. Próbáljátok ki! 🙂

banankenyer3banankenyer1

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s