Balatoni Gasztrotúra 2017 – Neked Főztem Gasztrokocsma

Tudjátok mi jó abban ha étteremlátogatásokról is ír az ember? Hát az, hogy ha elmész egy nagyobb baráti társasággal vacsorázni és diszkréten kihelyezed a fotómasinád az asztalra, akkor mindenki a barátaid közül érzi a motivációt, hogy megkínáljon a kajájából. Te meg persze elfogadod, természetesen csak a jó ügy érdekében, hogy tudjál írni róla. Most sem volt ez másképp.

Egy keddi napon kollégákkal mentünk csapatépítő túrázásra. Mivel természetesen minden közös programunkat egy jó vacsorával kell lezárni, ezért foglaltunk asztalt a Balatoni Gasztrotúra következő állomásán a Neked Főztem Gasztrokocsmában Zánkán. A környezet határozottan barátságos és relaxáló. Hatalmas piros pont azért, hogy egész évben nyitva vannak és ez mégsem látszott meg a kiszolgáláson. Pont olyan volt minden, mint ahogy egy gasztrokocsmától vártam. Az étlap nincs túlgondolva: két leves, 8-10 főétel és egy desszert. Szerintem mindenki tud választani magának, aki szeretne. Sőt én úgy vettem észre, hogy a mi társaságunkban is többen voltak, akik még visszatérnek kipróbálni egy-két fogást ami most kimaradt.

A levesek közül a málnakrémlevest volt szerencsém kóstolni. Az állaga jó, az édessége és a savanyúsága kellemesen egyensúlyban vannak. A tikkasztó melegben nem nagyon tudnék jobb hűsítő levest elképzelni. Sehol egy kósza mag, amit aztán egész este piszkálhatnánk a fogunkból. Valami pattogatottkukorica-szerű dolog is volt beleszórva, ami egyébként egész kellemes volt.

20

A következő fogás a grillezett kecskesajt volt padlizsán tatárral és salátával. Aki szereti a kecskesajtot semmiféleképpen ne hagyja ki ezt az ételt ha erre jár. A sajt kiemelkedő, jól passzol a salátával és a padlizsánnal is. Nekem bejött, pedig nem húsos fogás volt.

8

Kóstoltam a sertéstarjás fogást is kolbásszal és burgonyákkal. A hús jó volt, finom, de nem egetrengető. A kolbászok különféle ízesítésűek voltak, nekem nagyon bejöttek. Az étel legkiemelkedőbb része a burgonya köret volt. A pirított burgonyák mellett egy olyan klassz püréféleséget sikerült a tányérra varázsolniuk, hogy többször vissza kellett kéretőznöm kóstolásra, hogy elhiggyem. A savanyított hagyma pedig nagyon jól passzolt az egész fogáshoz.

10

Nagyon érdekes, hogy található az étlapon bécsi szelet mustáros újburgonyával. Ez semmivel sem akar több lenni mint ami. Tökéletes a hús, nagyon el van találva a köret. Az adag egyébként hatalmas volt, illetve nem ez volt a legfotogénebb étel ezen az estén, viszont erősen az élmezőnyben végezne ha összehasonlítanám az általam kóstolt fogásokat. Nekem nagyon bejött. Örülünk, hogy ilyet is lehet kapni a Neked Főztemben.

12

A következő az egyik gyengém, pont ezért nem is értem hogy miért nem ezt választottam az étlapról. Ez nem más, mint a malacpofa juhtúros sztrapacskával. A hús omlik ahogy kell, a sztrapacska állaga nagyon jó, íze harmonikus. A sűrű, fűszeres pecsenyeszaft és a tejföl jól passzol az étel többi részéhez. Hát ezt nagyon szerettük!

14

A bélszínsteak kéksajttal, zölbabbal és újborgonyával sem maradhatott le a listánkról. A hús jól készült, bár én inkább medium rare-re kértem volna, de hát nem is én kértem meg hát egyébként is ízlések és pofonok. A köret jó volt, de alapvetően a hús maradt meg az emlékezetemben. Ezen a tányéron is több textúrában jelent meg a burgonya, ami nagyon bejött ennél a fogásnál is.

17

A végére maradt az én választásom. Mertem olyat választani, amiért egyáltalán nem rajongok. Ez pedig nem más, mint a csirkemell. Nagyon nem az én világom és csak nagyon kevés helyen ettem olyat, amire azt mondtam hogy na ezt érdemes volt kirendelni. Meglepetésemre egy tökéletesen elkészített csirkemell supremet kaptam. Belül szaftos, a bőre roppanósra sütve, az íze pedig harmonikus. Semmi szétsózás, túlfűszerezés nem jellemezte a fogást. Mindemellé egy gombás rizottót tálaltak, ami szerintem nagyon ízletes volt, bár egy kis krémességet még elbírt volna. Az én ételemen is megjelent a savanyított hagyma és ehhez a fogáshoz is nagyon jól passzolt. Szerettem ezt az ételt.

16

Összességében ezt a helyet is csak ajánlani tudom. Az az igazság, hogy eddig még nem tudtam olyan helyre menni a Balatoni Gasztrotérképről amivel elégedetlen lettem volna, úgyhogy tényleg nagyon hasznos tájékoztató. A Neked Főztem Gasztrokocsmának köszönjük a kedves vendéglátást és a király kajákat. Mindenképpen visszatérünk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s