SVÉT 9.0 – Mádon jártunk

SVÉT, SVÉT… mi az a SVÉT? Már írtam nektek korábban a Stílusos Vidéki Éttermiségről, egy olyan baráti szövetségről ami számos vidéki éttermet foglal magába. Ők együtt, közös erővel dolgoznak évente több, különleges gasztronómiai rendezvényen, melyek célja, hogy bemutassa a vidéki színes gasztronómiai palettát. Na ezt a rendezvényt hívják SVÉT-nek.

Tavaly ősszel vesztettem el a SVÉT szüzességemet itt Veszprémben. Alapvetően egy kellemes gasztrorendezvény volt jobbnál jobb ételkreációkkal. Mivel a várban tartották, lazulós pihengetős helyszíneket nem igazán tudtak kialakítani. A részvétel ingyenes előregisztrációt igényelt, a helyszínen pedig játékpénzzel lehetett fizetni, aminek a megvásárlásáért sajnos nagyon sokat kellett sorba állni. Maximális elismerésem a rendezőknek, hogy tanultak az akkori hibákból és rengeteget dolgoztak azon, hogy az idei őszi SVÉT nagyon jól sikerüljön.

A vasárnapi rendezvény Mádon kapott helyet, a Tokaji történelmi borvidék egyik legszebb településén. Nem éppen Veszprém szomszédságában van, úgyhogy utaztunk vagy 3,5 órát, de egy percét sem bántuk meg. Az éttermeket négy különböző helyszínre osztották szét (Holdvölgy Pincészet, Furmint Központ, Gusteau/Aszuház, Zsirai Vendégház), aminek köszönhetően sehol nem volt tumultus. A helyszínek pár percnyi sétára helyezkedtek el egymástól ahol DJ-k szolgáltatták a kellemes zenét és egy kicsit mindenhol más volt a hangulat. Az én személyes kedvencem a Holdvölgy Pincészet volt, ahol időnként élőzenével is találkozhattunk. Lehetett a fűben hemperegni, babzsákfotelekbe süppedni miközben kortyolgattuk a különféle finomabbnál finomabb nedűket. Az idei év legjobb vívmánya pedig az volt, hogy mindenhol tudtunk készpénzzel vagy kártyával fizetni, ezáltal kevesebbet álltunk sorba. Nem is szaporítom tovább a szót, beszéljenek inkább az ételfotók.

1
Rókagomba krémleves vaddisznó kolbász chips-szel – BARICSKA Csárda (Balatonfüred)
9
Fácánesszencia-leves – ROSINANTE Étterem és Hotel (Szigetmonostor)

3

4
Tépkedett csomboros kacsacomb zelleres burgonyapürével és kéksajttal – VIATOR Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)

2

5
Kacsamell répákkal – CHIANTI Étterem (Veszprém)
6
Füstölt marhaszegy kolbászkrémmel vajas tarhonyával és padlizsánnal – BARICSKA Csárda (Balatonfüred)
10
Ököruszály-pástétommal töltött pie, paszternákpürén, vörösboros jus-vel – NOMÁD Hotel és Glamping (Noszvaj)
11
Debrecenivel töltött tintahal, jalapeno salsa – IKON Étterem (Debrecen)
12
Mustáros mangalica tarja almával-édesburgonyával – MANDULA Étterem és Bor Bár (Villány)

13

15
Mangalica Pörger, házi savanyúsággal, mustáros sült paprika krémmel – WALTER Vendéglő (Perbál)
8
Rózsavölgyi csokoládé és szilva pohárban – CHIANTI Étterem (Veszprém)
7
Fehércsokoládés túrómousse tokaji boros sárgadinnyével – VIATOR Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s