Rólam

i-njz4pwkNiki vagyok és egész kicsi korom óta imádok főzni. Korai emlékeim és nagymamám elmondásai alapján még ovis lehettem, amikor a szomszédban megfőztem életem első gombapörköltjét. Szegény szomszédunk, Béla papa mindig olyan örömmel ette meg a nyilvánvalóan ehetetlen étkeket, mintha egy igazi séf szolgálta volna fel neki az aznapi ebédet. Valószínűleg ezek a visszajelzések fontos mérföldkövek voltak azon az úton, amit a főzés terén máig bejártam.

Az idő múlásával sokat változott az ízlésem az ételek terén. Mára már nem csak az ízek, hanem a színek, az állagok, az étel szépsége is fontos számomra. Szeretek ellátogatni különböző éttermekbe inspirációt gyűjteni, meg persze jókat enni. Amikor megkóstolok egy ételt, akkor mindig megpróbálom fejben összerakni, hogy hogyan is készülhetett, hogyan készíthetném el otthon legalább kicsit is hasonlóan.

Nem szeretem a “Mit főzzünk?” kérdésre a “Ne fáradozz ezzel, inkább rendeljünk.” választ kapni. A főzés (és az edzés) az, ami engem igazán kikapcsol. Boldog vagyok, amikor összeválogatom a hozzávalókat a boltban, amikor főzőcskézek és persze akkor is, amikor jóízűen elfogyasztjuk amit alkottam. Kivéve azt a néhány esetet, amikor olyan fantasztikus kaját sikerül összedobnom, ami azonnal a kukában landol. Hát ilyen is van, kár tagadni.

A főzés mellett a sport is fontos szerepet tölt be az életemben, ami természetesen hatással van az étkezésemre is. A kiegyensúlyozott, magas fehérjetartalmú étkezés híve vagyok, de ha úgy alakul nem fordítok hátat egy jó pastának vagy pizzának. Végülis egyszer élünk!

Likeoljátok a Nyammert Facebookon, vagy követhettek Instagrammon is.

A fotót ezúton is köszönöm Egyed Melinek  🙂